6 Ocak 2016 Çarşamba

Taşınır Kayıt ve Yönetim Sistemi(TKYS) 1 (Zimmete Verme)

Merhaba, bu TKYS Yazılarında kurumlarda demirbaş işlerinin yapılmasıyla ilgili bilgiler olacak. Bu yazılara Zimmetleme ile başlıyoruz. Zimmetleme,  herhangi bir şeyi birine emanet olarak vermek şeklinde tanımlanabilir. Biz de kurumumuzda bulunan eşyaların zimmetleme işlerini yapacağız.

KBS TKYS de zimmetleme işini kurumdaki Yerleşim Birimine(odalara) yapabiliriz. Bunun için öncelikle İstek Birimi(kat isimleri) ve Yerleşim Birimi tanımlarını yapmak gerekiyor. Bu tanımlamalar Tanımlar menüsünden yapılır. İstek birimi bu şekilde oluşturulduktan sonra Yetkilendirme menüsünden istek birimi yetkilisi belirlenir. İstek birimi yetkilisi kendi şifresiyle girerek taşınır istek belgesi oluşturur ve bulunduğu birime istek yapar. 

Not: 150 numaralı malzemeler zimmete verilmiyor. Bunun için laboratuvar malzemesini zimmetleyeceğimiz kişiyi de istek birimi olarak tanımlarız ve o kişi de laboratuvar malzemelerini ister, böylece ona zimmetlemiş oluruz.

Bu tanımları yaptıktan sonra Yerleşim Birimlerine zimmet verme işlerine geçebiliriz. Aşağıdaki sıraya göre zimmete verme yapılır:

1. Taşınır Mal İşlemleri  >> Zimmet İşlemleri  >>  Zimmete Verme tıklanır.
2.  Kişi / Birim Seçme menüsünden Birim seçilir. (Birim: Kat adı, Yerleşim Birimi: Kattaki odalar)

3. Odaya eklenecek ürünler seçilir. Sicil numarası işaretlenir.


4. Seçildikten sonra Sicil Seç e tıklanır. O ürün kırmızı olur. Odaya eklenecek tüm ürünler bu şekilde seçilerek odadaki ürünler tamamlanır.

5. Malzemelerde düzenleme yapmak için Zimmet Listesi tıklanır.

6. Açılan listeden malzeme seçilerek silinebilir.
7. Ekleme işlemi bitince Zimmet Listesi ne tıklanır.
8. Malzemeler seçilerek Zimmet Fişi Oluştur a tıklanır.

9. Taşınır Mal İşlemleri  >> Zimmet İşlemleri  >>  Zimmet Fişleri tıklanır.

10. Buradan rapor seçilerek Onaylama işlemi yapılır. ONAYLAMA İŞLEMİ YAPMADAN İKİNCİ İŞLEME GEÇMEYİNİZ. ONAYLAMA İŞLEMİ YAPILARAK AMBAR GÜNCELLENMİŞ OLUR. AMBARDAKİ ÜRÜNLER DÜŞER.


11. Onaylı Zimmet Fişleri Tıklanır. Rapor Göster e tıklanarak 2 nüsha Rapor alınır. Bir nüshası sınıfa verilir. Bir nüshası da dosyada kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder